Det är aldrig för tidigt att börja med entreprenörsskap

Entreprenör är lika mycket en livsstil som ett yrkesval, och det är definitivt ingenting som passar alla. Det är faktiskt någonting som kan kombineras med skolarbete, i alla fall om skolan är förstående. Egentligen är entreprenör inte någonting som man utbildar sig till (även om viss kunskap om ekonomi och bokföring definitivt är ett plus). Det enda som egentligen krävs för att bli entreprenör är att man har en bärkraftig idé – något som inte är det enklaste alla gånger! Det gäller att ha ett öppet sinne och en förmåga att se möjliga behov, behov som man sedan på ett eller annat vis kan fylla. Behovet i fråga behöver inte vara speciellt stort, så länge som det finns där. Alla företag kan inte vara revolutionerande med produkter som formar om världen.

Ett exempel på detta är Muminmuggar.se, som helt enkelt riktade in sig på att sälja muggar med muminmotiv. I en intervju på YouTube berättar de två personerna bakom företaget hur de kom på hela idén. De var bara 18 år när de drog igång företaget och gick alltså i skolan fortfarande. I intervjun berättar de om att kombinera företagande med skolgång, något som är inspirerande och visar på att ingenting är möjligt.

Naturligtvis är det inte alla gymnasister som har vad som krävs för att starta egna företag. Men det finns säkert långt fler där ute som har bärkraftiga affärsidéer inom sig än som väljer att förverkliga dem. Joel Falck och Anton Malmberg visade med Muminmuggar.se att ingenting är omöjligt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *