Livet som entreprenör

Kalle är 24 år och bestämde sig tidigt för att han ville vara sin egen och kunna bestämma över sig själv. Entreprenörskap sågs därför som något självklart, men då med det lilla problemet att han inte visste vad hans företag skulle syssla med. Under tiden som han försökte komma på ett passande område att rikta in sig på läste han därför ekonomi, med baktanken att sådan kunskap skulle kunna vara till nytta för en entreprenör.

Blev livet som entreprenör som du trodde?
– Till stora delar, ja, även om jag nog underskattade den arbetsinsats som krävs, speciellt i början, rätt så rejält. Nu börjar det lugna ner sig en aning, men det handlar knappast om åtta timmars arbetsdag inte.

Fördelar med att vara entreprenör?
– Friheten, självklart. Att kunna styra över sitt eget företag och göra som man vill. Givetvis inom lagens råmärken, men ändå. En annan stor fördel är variationen vad gäller arbetsuppgifter. För ett litet företag så måste man som chef göra en hel massa olika saker. Senast igår bestämde jag att inredningen av lokalerna behövde avskiljare. Så då blev det bara att surfa in hos Bygghemma.se och kolla in skjutdörrar.

Nackdelar med att vara entreprenör?
– Arbetstiderna. Inte bara det att det kan bli långa dagar, man är heller aldrig riktigt ledig. Det är någonting som jag tro och hoppas kan bli bättre när företaget vuxit till sig lite. Men just nu har jag så många olika roller att ledighet någon längre tid inte är att tänka på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *