Tänk stort, brett, högt och lågt

Vad vill du bli när du blir stor? Vissa av oss går hela livet utan att kunna svara på den frågan. En del vet redan när de är små vad de vill bli för något. Vissa följer den drömmen som vuxna, andra kommer in på andra spår. En del har ingen aning, men det behöver inte betyda att de inte hittar roliga och meningsfulla jobb. Några bestämmer sig bara för vad de ska satsa på, utan att egentligen veta om det är rätt eller fel (det kan man i och för sig aldrig veta, oavsett hur mycket man tror att man vet). Andra halkar in på något av en slump och känner att de har hittat hem. Det jag försöker säga är helt enkelt att det inte alltid är så lätt att veta vilken riktigt man ska gå i när det gäller jobb och framtid.

Att tänka brett är alltid en bra idé när man funderar över vad man ska bli och vad man ska göra. Det finns så otroligt många jobb som man kanske inte ens vet existerar, eller som man inte tänker på. Se er omkring i vardagen. Vad jobbar andra med? Jag köpte nyligen ett spabad från Folkpool (Northstar Relax, kan verkligen rekommenderas!), och när det kom hem till mig så började jag fundera på hur det skulle vara att vara poolinstallatör (heter det så?). Det måste ju vara ungefär detsamma som att jobba med att uppfylla folks drömmar. Det var i alla fall så jag kände det, för det har länge varit en dröm för mig att ha ett sådant spabad och jag blev överlycklig när jag äntligen hade ekonomi att skaffa ett, och jag blev så glad när jag fick hem det att jag hade kunnat kyssa killen som kom med det på munnen!

Poolinstallatör är kanske yrket för just dig! Eller poolsäljare? Eller kanske den som tillverkar poolen, eller den som lagar poolen om den går sönder? Du kanske vill vara den här killen?

Bara genom att jag skaffade ett spabad fick jag massor av yrken i skallen som jag inte alls hade funderat på innan. Se dig omkring i vardagen och tänk stort, brett, högt och lågt. Du kanske ser någon bussen som har en tröja med en företagslogga på som du blir intresserad av. Du kanske hör om någon på nyheterna som har en yrkestitel som du aldrig har hört fört. Var nyfiken och ta reda på det du funderar över. Du kanske inte alls vill bli det som snubben på nyheterna jobbar med när du inser vad det är, men vem vet vad du hittar under vägen för att ta reda på det. Du kommer kanske in på en helt ny väg, och hittar precis det du söker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *